| | | | | | |
0342 221 01 23

Hamilelikte 31.Hafta

Anasayfa » Gebelik Takvimi »

31 haftalık gebelikte bebeğiniz

 

Bebeğiniz bir hindistancevizi kadardır. Bebeğiniz, başının üstünden poposuna kadar 28, cm (uzanmış konumda 43 cm) boyunda ve yaklaşık 1,5 kg ağırlığındadır. Bebek birkaç haftadır kıvrılmış pozisyondadır. Bu ay içinde bir kilo daha alacak ve sadece dokuz hafta içinde sizinle yüz yüze tanışmaya hazır olacaktır.

10'a kadar sayma

Her gün aşağı yukarı aynı saatte (mümkünse bebeğin en aktif olduğu zamanda) uzanın ve bebeğin hareketini hissetmenin ne kadar sürdüğünü takip edin. İdeal olarak bu süre bir saatten kısa olmalıdır, ama saatin kaç olduğuna bağlı olarak bazı kadınlar birkaç dakikada bebeği hissederler. Bir saat geçer ve herhangi bir hareket hissetmezseniz hafif bir atıştırmalık yiyin ve tekrar uzanıp deneyin. Hâlâ bir şey hissetmiyorsanız doktorunuza danışın. 

Yavaşlayın

Bebeğiniz bu aşamada daha az aktifse bunun sebebi sadece hareketlerinin daha az düzensiz ve daha fazla organize olmasıdır. Ayrıca uterusunuzda da birkaç hafta öncesine kıyasla pek boş alan yoktur. 

31. haftada gebeliğiniz

Nefesiniz mi kesiliyor?

Bunun sebebi, sürekli genişleyen uterusunuzun diyaframınızı akciğerlerinize bastırmasıdır. Karnınız aşağıdaysa kendinizi şanslı kabul edin–karnı yukarıda olan kadınlar çok daha zorlu zamanlar geçirir. Sürekli oflayıp pufluyorsanız yavaşlayın ve birkaç derin nefes alın. Gebeliğinizin sonlarına doğru (37 ve 38. haftalar civarı) bebeğiniz leğen kemiğine düşüp diyaframı ve akciğerlerinizi rahatlattığı için siz de rahatlayabilirsiniz. 

Çocuk bakımı seçimi

Bakıcı, çocuk yuvası veya bir akraba – hangisini düşünüyor olursanız olun şimdiden adayları araştırmaya ve seçeneklerle görüşmeye başlayın. Tam zamanlı bakıcıya ihtiyacınız olmayacaksa bile özel durumlar için birkaç bakıcı tavsiyesi almak isteyebilirsiniz.

Erken doğum mu Braxton Hicks mi?

İkinci üç ayınızın ortasından itibaren büyük ihtimalle  erken doğum sancısı belirtilerini  takip etmektesiniz. Artık üçüncü üç aya girdiğinize göre Braxton Hicks kasılmaları yaşamaya başlayacaksınız. Bunlar, erken doğum kasılmalarından farklıdır ve panik yapmanıza gerek yoktur. Farkı mı? Kasılmalar düzensizse ve pozisyon değiştirdiğinizde veya dolaştığınızda kayboluyorsa büyük ihtimalle Braxton Hicks yaşamaktasınız. 

 

Bunları biliyor musunuz?

Şimdiden parmak mı emiyor? Bir el yüze yaklaşırsa, bebek, bir “aranma refleksiyle” başını ileri ve geri hareket ettirerek ağzıyla başparmağını kavrayıp emmeye başlayabilir. Bu refleks doğumdan sonra bebeğin göğsü bulup kavramasına yardımcı olacaktır.

0 0 0
Loading...

Yol Tarifi Al


Hemen Ara