| | | | | | |
0342 221 01 23

Hamilelikte 18.Hafta

Anasayfa » Gebelik Takvimi »

18 haftalık gebelik

 

 

18 haftalık gebelikte bebeğiniz

 

Bebeğiniz bir tatlı patates kadardır. Yaklaşık 200 gram ağırlığında ve bir ucundan diğerine 14 ila 18 cm civarındadır.

 

Kendine has

 

Bu haftada bebeğiniz, en özgün özelliğini geliştirmektedir: parmak izleri. El ve ayak parmak uçlarında biriken yağ dolguları, ayırt edici helezonlara dönüşecektir.

 

Tesisat hazırlanıyor

 

Bebeğinizin gelişen sindirim sistemi, birkaç haftadır aşama kaydetmektedir. Fetus amniyotik sıvıyı yutar, bu da mide ve bağırsaklardan geçer. Daha sonra bu sıvı bağırsaklarda ölü hücrelerle ve salgılarla birleşerek mekonyumu oluşturur. Mekonyum, daha ilk bez değişiminde göreceğiniz siyah renkte katran benzeri maddedir.

 

18. haftada gebeliğiniz

 

 

Tavsiye yüklemesi

 

Her ne kadar teklifsiz görüşler can sıkıcı olsa da bunların üzerinde durmamaya çalışın. Kendinizi hiç kimseye açıklamak zorunda değilsiniz. Kısaca "Teşekkürler, aklımda bulundururum" demek yeterli olacaktır. İnsanların iyi niyetli olduğunu ve sizin adınıza heyecanlandıklarını unutmamaya çalışın!

 

Ani baş dönmeleri

 

Kalbiniz, gebelik öncesine kıyasla yüzde 40 ila 50 daha hızlı atmaktadır. Büyüyen uterusunuzun kan damarlarına yaptığı baskıyla birlikte arada bir, özellikle de hızla ayağa kalktığınızda kendinizi bayılacakmış gibi hissedebilirsiniz. Düşük kan şekeri de sersemlemenize neden olabilir. Dinlenmek, yan tarafınıza doğru uzanmak veya biraz meyve yemek dolaşımınıza ve baş dönmelerinizin azalmasına yardımcı olacaktır.

 

Minik hareketler

 

Çoğu kadın 16 ile 20. haftalar arasında ilk defa  bebeğin hareketlerini  hisseder. Bebeğiniz hâlâ çok küçüktür, bu yüzden güçlü bir tekme yerine hafif bir titreme gibi hissedilecektir.

 

Bunları biliyor musunuz?

 

Bebeğiniz esnedi mi yoksa? Büyük ihtimalle! Bir sonraki ultrasonunuzda belki siz de görürsünüz. Ayrıca sindirim sistemi, ilk bez değişiminde göreceğiniz mekonyum adı verilen siyah, katran benzeri bir madde oluşturmaya başlar. Bebeğiniz artık gerçek anlamda eşsiz biridir ve bunu kanıtlayacak özgün parmak izleri vardır!

0 0 0
Loading...

Yol Tarifi Al


Hemen Ara