| | | | | | |
0342 221 01 23

Hamilelikte 27.Hafta

Anasayfa » Gebelik Takvimi »

27 haftalık gebelikte bebeğiniz

 

Bebeğiniz bir karnabahar kadardır. Önümüzdeki bir ay içinde bebeğiniz yaklaşık 450 gram alacaktır. Bu haftada başının üstünden poposuna kadar 24 cm boyunda ve yaklaşık 900 gram ağırlığındadır. Her ne kadar hızla büyüyor olsa da beyni ve akciğerleri henüz olgunlaşmamıştır. Neyse ki dış dünyaya hazırlanmak için hâlâ 13 haftası vardır.

 

Bir bakış.

Dört ayı aşkın süredir kapalı olan göz kapakları artık açılabilir. Beynin görsel kısmının aktif olması ve göz yapılarının çoğunun tamamlanması, bebeğinizin ışıkları ve gölgeleri görebileceği anlamına gelir. 

Uyusun da büyüsün.

Tıpkı annelerinin kollarındaki bebekler gibi sizin bebeğiniz de sallanarak uykuya dalar. Yaptığınız ev işleri bile bebeğinize sallantı gibi gelir, amniyotik sıvı sayesinde bebeğin tüm hissettiği hafif salınmadır. 

 

27. haftada gebeliğiniz

Tam isabet.

Göğüsleriniz gebeliğiniz süresince (ve sonrasında) değişmeye devam eder. Çok sayıda kadın, göğsün, meme uçlarını çevreleyen koyu renkli kısmı olan areolanın da değiştiğini görür. İlk üç ayda areolanız büyük ihtimalle kararmıştır. Artık koyu pigmentli cilt areolanın ötesine de yayılarak, göğsün yarısına kadar kaplayan ikinci bir areola oluşturabilir. Bu, bebeğinizin ilk doğum gününe kadar büyük ihtimalle kaybolacak geçici bir değişikliktir. 

Rüyalar ülkesi.

Çoğu gebe kadına benziyorsanız sizin de son derece canlı –hatta tuhaf– bir gece hayatınız vardır. Gebelikte görülen dramatik rüyalar, vücudunuzda dolaşan ekstra hormonlardan kaynaklanıyor olabilir. Bu aynı zamanda yaşadığınız çok çeşitli düşünceler ve duygularla zihnin bir baş etme yolu da olabilir. 

 

Bunları biliyor musunuz?

Tat tomurcukları gelişmiştir ve bebeğiniz artık sizin günlük menünüze göre amniyotik sıvıdaki farklı tatları alabilir. Bazı bebekler daha aktifleşerek veya hıçkırarak baharatlı yiyeceklere tepki verecektir!

0 0 0
Loading...

Yol Tarifi Al


Hemen Ara