| | | | | | |
0342 221 01 23

Hamilelikte 22.Hafta

Anasayfa » Gebelik Takvimi »

22 haftalık gebelik

 

22 haftalık gebelikte bebeğiniz

Bebeğiniz bir papaya kadardır.

Kaş bilgileri

Bebeğiniz artık gerçek kaşlara sahiptir! Bu ince tüyler, henüz hiçbir pigment içermediklerinden tamamen beyazdır. Göz kapakları da gelişmiştir, ama yaklaşık 28. haftaya kadar birleşik durumda kalacaklardır.

İçeride antrenman

Bebeğinizin kolları ve bacakları artık orantılı olduğundan (ama henüz son boyutunda değildir) o küçük elleri tepmek, kavramak, esnemek ve tutunmakla meşguldür. Minik tırnakları artık parmak uçlarını tamamen örtmekte –ve büyümeye devam etmektedir. Öyle ki bebeğinizin yumuşacık cildini çizmesini önlemek için doğumdan hemen sonra tırnaklarını kesmeniz gerekebilir.

Dolguya hazırlık

Bu noktada bebeğinizin sadece yüzde bir vücut yağı vardır, ama vücut ısısı üretip koruyabilmek için kahverengi yağ katmanları eklemeye devam edecektir.

22. haftada gebeliğiniz

Hissedin

Göbeğiniz kendinizi "gerçekten" hamile hissedeceğiniz kadar büyümüştür ve dünyanın geri kalanı da bunun farkındadır. Sabah bulantıları büyük ihtimalle çoktan sona ermiştir ve iştahınız geri gelmiştir.

Keyfiniz biraz yerindeyken, miniğinizin odasını planlamaya da vakit ayırmak iyi bir fikir olabilir. Buradan, çocuk odasıyla ilgili temalara ve yaratıcı fikirlere erişebilirsiniz.

 

Kırgınlık

Grip veya nezle olursanız reçetesiz ilaç almadan önce doktorunuzun onaylamasını bekleyin. Fazladan sıvı alın, dinlenin, düzenli yiyin ve tavuk suyu çorbanın iyileştirici gücüne inanın. Bu çorba sıcak, sıvı ve besleyicidir–hasta olduğunuzda ihtiyacınız olan her şey ondadır.

Bunları biliyor musunuz?

Bebeğiniz, yeni oluşan yüz kasları ve kaşlarıyla somurtuyor olabilir. Henüz hiçbir pigment içermediklerinden kaşları ve saçı beyaz görünecektir. Bebek ayrıca yumruk yapıp göbek bağını bile kavrayabilir, ama bu herhangi bir zarar verecek kadar güçlü değildir.

0 0 0
Loading...

Yol Tarifi Al


Hemen Ara